Casus belli: Ortum Imperii

Letošní kampaň Casus belli se pomalu chýlí ke konci a my jsme se rozhodli, že krapet sesumírujeme co vlastně bylo, počínaje letoškem, jinak. Někteří si jistě všimli ( a my víme, že všimli), že se na letošních plakátech a příspěvcích objevoval pod hlavním znakem dovětek „Ortum Imperii”. Co to vlastně znamená? Pojďme si to lehce zopakovat…

Po nekonečných 8 letech bojů ve státě Casus belli se Impériu podařilo mít stát Casus belli pod svou nadvládou. Jednotky K.U.A.S.u odolávaly další roky pod novým velením, avšak bezúspěšně. Neodvratný konec K.U.A.S.u přišel v lednu 2023, kdy státu doly veškeré zdroje, ale i jednotky pro pokračování v boji. V poslední bitvě se snažili zakrýt svého dlouhodobého spojence a zachránit zbylé jednotky a tajné dokumenty přesunem na hranice. Přesun jednotek a dokumentů se K.U.A.S.u nezdařilo, Nové Impérium tento přesun během útoku na K.U.A.S. zastavilo. Impérium se zmocnilo všech tajných dokumentů a veškeré důstojníky K.U.A.S.u nechalo popravit.

Nové Impérium na základě nových informací získaných z ukradených dokumentů vyhlásilo válku republice NRS (Nezávislá Republika Stakmulov).  Tato nová republika disponuje přírodním bohatstvím a vyspělou vojenskou technikou. Díky krátké existenci této republiky nemá vedení států dostatečné zkušenosti s vedením boje či války. Proto president této republiky doporučil všem krajům připravit se na defenzivní způsob boje.

Nové Impérium tak má nového nepřítele a momentálně útočí veškerou svojí silou proti NRS.

Jak jednoduché, že? Ve zkratce tedy tenhle dovětek značí jakýsi milník dosavadního příběhu, který se už roky táhl a minimálně za nás mu chyběla gradace. Jak už bylo zmíněno, první rok je téměř za námi a nezbývá, než se těšit, co přinese rok další.

A co vy, zaznamenali jste letos změny? Přišlo vám něco jinak? A chtěli byste případně něco změnit? Klidně se neváhejte ozvat, my si povídáme rádi. 🙂